Een bijzondere pianiste

Mitsuko is bij haar publiek een geliefd concertpianiste. Ook de meest recente recitals waren zeer goed bezocht.

Haar publiek was en is zeer enthousiast over haar optreden o.m. om haar verfijnd en poëtisch spel, brede romantisch repertoire, wat het grote publiek aanspreekt en haar charmante en bescheiden persoonlijkheid.

 

Elke keer weer weet zij met haar spel haar toehoorders te boeien, vooral ook omdat ze erin slaagt haar verhaal recht uit het hart voor het voetlicht te brengen. Verder durft zij het aan om haar publiek met minder bekende, ja zelfs in vergetelheid geraakte stukken (vgl. Berger) te verrassen.

Haar achtergrond

Mitsuko Saruwatari studeerde aan de Toho Gakuen School of Music in Tokyo en - met een stipendium van de Nederlandse regering - bij Willem Brons aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Vervolgens verdiepte zij haar spel in Londen onder leiding van John Bingham. Tijdens haar studie won zij o.a. de eerste prijs van het muziekconcours voor Franse muziek in Kyoto. De laatste tien jaar was zij regelmatig te beluisteren op de Nederlandse podia als pianiste van het Uriël Ensemble (met leden van het Concertgebouworkest). Zij treedt bovendien op als gastpianist bij andere kamermuziekensembles. Daarnaast is zij actief als concertpianiste in andere Europese landen en haar geboorteland Japan.

 

 

De toekomst

Na dertien jaar kamermuziek focust zij zich nu meer op het solorepertoire. In 2016 is haar tweede CD verschenen: ‘Schumann the Poet’. Begin volgend jaar staat een nieuwe CD op het programma met werken van Wilhelm Berger (1861-1911). Zij zal veel vaker in recitals te beluisteren zijn; vooral ook op diverse Nederlandse concertpodia in het seizoen 2017-2018.